Info groene wand

De F2Facade

De F2Facade is de goedkoopste groene gevel die rechtstreeks gebruikt kan worden als buitenspouwblad, als ondergrond voor land- en tuinbouwproducten, als erfafscheiding, als geluidswal, als groene afscherming, duurzaam groene wand systeem, gevelbeplanting, duurzame plantenwand, bij interieur en exterieur, binnen en buiten, vertical garden, vertical planting, eetbare muur etc.

De voordelen van F2

De betonmuur met beplanting in substraat en irrigatiesysteem kan direct dienen als buitspouwblad van een gebouw. F2Facade is namelijk opgebouwd uit drie functielagen:

– Constructie
– Klimatologische scheiding voor temperatuur, water en wind
– Facilitering voor planten door substraat en watertoevoeging

De gekozen balans tussen deze functielagen bepaalt de kostprijs. Gestapelde lagen, gecombineerde oplossingen en daardoor de goedkoopste, dat is F2Facade! Onze groene muur is daardoor goedkoper dan andere vergelijkbare producten en systemen.

De GWB (Groene Wand Blok, Groenewandblok)

F2Facade is opgebouwd uit een betonsteen met twee verticale holtes en twee openingen aan de voorzijde: het groene wandblok. Dit gepatenteerde groene wandblok is de basis voor de goedkope groene gevel. In de verticale holtes van de GWB wordt substraat aangebracht waarna de beplanting aan de voorzijde kan worden aangebracht. Deze holtes lenen zich ook perfect als nestelplek voor insecten, dieren en vogels. De uitsparingen aan de bovenzijde bieden ruimte aan de druppelleidingen. De groene wand wordt opgebouwd door deze betonsteen in halfsteensverband te verlijmen. Deze bouwwijze zorgt samen met de praktische ruimteverdeling voor een effectieve groene gevel tegen minimale kosten.

Technische info GWB

– Afmetingen: 198mm hoog x 173mm diep x 347mm lang.
– Gewicht: 13,8kg
– Lijm/kit: BIA Steenlijm 947 of kit: SABA Tack 750

Begroeiingsmogelijkheden

De f2 wand kan verschillende uitstralingen krijgen door de keuze van de begroeiing.

Verbanden

Er zijn verschillende (metsel) verbanden mogelijk.

Kleurmogelijkheden

De groene wandblokken zijn in verschillende kleuren leverbaar. Combinaties van kleuren zijn ook mogelijk waardoor een gevarieerd beeld kan worden ontwikkeld.

Inspirerende gevelideeën

De verschillende (irrigatie) uitvoeringen van de F2Facade.

Er zijn verschillende irrigatie uitvoeringen van de F2Facade mogelijk. Download hier de Brochure groene gevel 2015 met uitgebreide informatie, neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of kostenindicatie. De exacte prijs van het systeem is afhankelijk van uitvoering en situatie. Bestekteksten zijn te vinden onder het tabblad downloads.

Blijf op de hoogte!