Geluidsmuur van F2Facade

De F2Facade als geluidsmuur

De F2Facade is een betaalbare groene gevel die als geluidsmuur langs de snelweg voor een natuurlijke uitstraling zorgt en natuurlijk geluidshinder vermindert. Door de holtes in de openingen biedt de muur een nestelplek aan insecten, vogels en andere dieren.

Met deze gevel draagt F2 Facade® bij aan het behoud van flora en fauna in de bebouwde omgeving. Zeker in een tijd waarin voornamelijk in de bouw wordt gesproken over inbreiding en verbetering biedt F2 Facade® mogelijkheden om te verdichten én te vergroenen.

De F2Facade als geluidsmuur

De betonmuur met beplanting in substraat en irrigatiesysteem kan direct dienen als geluidsmuur of tegen een bestaande geluidsmuur gebouwd worden. F2Facade is namelijk opgebouwd uit drie functielagen:

– Constructie
– Klimatologische scheiding voor temperatuur, water en wind
– Facilitering voor planten door substraat en watertoevoeging

De gekozen balans tussen deze functielagen bepaalt de kostprijs. Gestapelde lagen, gecombineerde oplossingen en daardoor betaalbaar, dat is F2Facade! Onze groene muur is daardoor goedkoper dan andere vergelijkbare producten en systemen.

Inspiratie voor geluidsmuren

F2Facade is opgebouwd uit een betonsteen met twee verticale holtes en twee openingen aan de voorzijde: het groene wandblok. Dit gepatenteerde groene wandblok is de basis voor de goedkope groene gevel. In de verticale holtes van de GWB wordt substraat aangebracht waarna de beplanting aan de voorzijde kan worden aangebracht. Deze holtes lenen zich ook perfect als nestelplek voor insecten, dieren en vogels. De uitsparingen aan de bovenzijde bieden ruimte aan de druppelleidingen. De groene wand wordt opgebouwd door deze betonsteen in halfsteensverband te verlijmen. Deze bouwwijze zorgt samen met de praktische ruimteverdeling voor een effectieve groene gevel tegen minimale kosten.

Een groene muur van F2Facade is leverbaar vanaf 30 m² met een vanaf prijs van €300 ex btw.

Blijf op de hoogte!